eur:
394.6
usd:
365.8
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: ismeretlen

Komló tárt karokkal várja Magyarország új börtönét

Pályázott a Belügyminisztériumnál és nyert. 500 rab kerül oda, 250 új munkahely jön létre 5 hektáron.

2020 tavaszán új börtön építésébe kezdenek Komlón - a Körtvélyes és Mecsekfalu közötti 5 hektáros területen -, a munka másfél évig tart majd - derül ki a Bama.hu cikkéből.

Az új börtön 500 rabnak szolgálhat majd átmeneti otthonául, és 250 munkahelyet teremt.

Mint a portál Polics József komlói polgármestertől megtudta,

hetek alatt meglesznek a szükséges engedélyek, ezt követően indulhat az építkezés.

Komló négy éve a belügyi tárca pályázatán nyerte el annak lehetőségét, hogy a városban börtön épülhessen.

A korábbi ismeretek szerint a 250 álláshelyre 821 önéletrajz érkezett be, 112 jelentkező alkalmassági vizsgálata már pozitív eredménnyel be is fejeződött. Sokan helybéliek.

Ismert, a magyarországi börtönökben nagy a zsúfoltság. Néhány évvel ezelőtt a Magyar Helsinki Bizottság hívta fel a figyelmet arra, hogy a legtöbb magyar börtönben az egy fogvatartottra eső szabad mozgástér nem éri el a törvényben rögzített minimum három négyzetmétert.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×