eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Sztrájk és delegáció bonyolítja a csütörtöki ferihegyi légi közlekedést

Frankfurt és München között a csütörtöki járatok többségét törölnie kellett a Lufthannásak, és péntekre is maradtak járattörlések. Az utasoknak a török elnök érkezésével kapcsolatos zárlatok miatt is akadhatnak nehézségeik.

Elkezdődött a Lufthasaa légiutas-kísérőinek 48 órás sztrájkja. Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy emiatt csütörtökön 6 induló és 5 érkező, pénteken 5 induló és 4 érkező budapesti járatot töröltek.

A Lufthasánál nagyon olajozottan működik minden járatot érintő változásnál vagy korlátozásnál az érintett utasok értesítése SMS-ben, e-mailben, mobilalkalmazáson keresztül. Néhány utast így sem értek el, az ő utazásukról (átfoglalás vagy más útvonal választása) a légitársaság repülőtéri pultjánál gondoskodnak.

A sztrájk több száz magyar utast érint a szóvivő szerint.

Zárlat a légi és a földi közlekedésben

A repülőtér és a belváros közti utakon jelentős lezárások és a tömegközlekedést érintő változások lesznek ReceppTayyipp Erdogann török elnök látogatása miatt, ezért a Budapest Airport az összes, csütörtöki járattal utazótól azt kérik, a szokásos időnél legalább még egy órával többet szánjanak a repülőtér megközelítésére.

Számos járat esetében várhatóak késések, mert az elnök érkezésének idején a repülőforgalomban is zárlat lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×