eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselő, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselője a fővárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-én. Baranyi Krisztinát javasolja közös ellenzéki polgármesterjelöltnek Ferencvárosban az LMP helyi alapszervezete.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Megtámadták a ferencvárosi polgármester-választás eredményét

Erről a polgármesterválasztás ellenzéki győztese, Baranyi Krisztina számolt be közösségi oldalán.

Baranyi Krisztina, aki a MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP közös jelöltjeként indult a IX. kerületi polgármesteri posztért, közösségi oldalán azt írja, ma 16:00 órakor lépett volna hivatalba, de 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. A posztban mellékeli a választási bizottsághoz beadott fellebbezést.

A politilkust elérte a Merce.hu, amelynek Baranyi Krisztina elmondta: a Munkáspárt helyi polgármester-jelöltje támadta meg az eredményt, méghozzá éppen egy olyan esetre hivatkozva, amit Baranyiék kifogásoltak, és amiben láncszavazás gyanúja miatt panaszt is tettek, a 23-as szavazókörben.

Baranyi Krisztina nonszensznek nevezte, hogy egy általuk kifogásolt eset miatt támadják meg a választás eredményét, arra hivatkozva, hogy így az „nem felel meg a valós választói akaratnak”. Főleg azért, mert ha az összes, ebben a szavazókörben leadott szavazatot levonnák a végeredményből, az sem befolyásolná a végeredményt, hiszen, Baranyi Krisztina 3800 szavazattal kapott többet, mint fideszes ellenfele, Bácskai János.

Fléger Tamás, a Munkáspárt polgármester-jelöltje 81 szavazatot kapott október 13-án.

Az önkormányzati választásokról valamennyi cikkünket megtalálja ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×