eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Miskolc új polgármestere szeretne integráló szerepet betölteni

Az önkormányzaton belüli együttműködés megvalósítása az egyik legfontosabb célja Miskolc megválasztott polgármesterének, aki ellenzéki támogatással, a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület jelöltjeként győzött, a Fidesz–KNDP jelöltjével szemben. Az új városvezető fontosnak tartja, hogy a pártpolitika a háttérbe kerüljön, hogy több fejlesztést meg tudjanak valósítani, és azt, hogy a fiatalok Miskolcon maradjanak.

Verses Pál szerint győzelmének legfőbb oka az lehetett, hogy a választók megértették és elfogadták azt az üzenetet, amelyet ő képviselt a kampány ideje alatt, miszerint összefogásra van szükség Miskolcon. Szavai szerint arra vállalkozott, hogy egy integráló polgármester lesz, vagyis mindenkivel szeretne együttműködni annak érdekében, hogy a város fejlődni tudjon, és visszakerüljön arra a szintre, amit igazán megérdemel.

Az új városvezető szerint, miután az előző időszakban a Fidesz–KDNP-nek meghatározó többsége volt a városvezetésben, ennek megfelelően nem volt szüksége arra, hogy együttműködésben dolgozzanak a többi képviselővel, de az is látható volt, hogy

a politikai csatározások színhelyévé vált Miskolc, aminek ő nem híve.

Nem pártpolitikus, valóban független, hangsúlyozta, emiatt szeretne egy olyan integráló szerepet betölteni, ami a különböző politikai erőket úgy fogja össze, hogy közben ők visszalépnek a pártpolitikai aktivitástól és végre a várospolitikára koncentrálnak, aminek elsősorban az önkormányzatban érzi szükségét. Döntéseket meghozni, fejlesztési irányokat meghatározni, fejlesztési terveket kidolgozni, és egyáltalán, a város közéletét megpezsdíteni csak így lehet, tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×