eur:
387.07
usd:
355.95
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
A Széchenyi lánchíd 2017. augusztus 23-án. Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Lánchíd felújítása - Özönlöttek a kérdések, meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Három héttel meghosszabbította a Lánchíd felújításának jelentkezési idejét a BKK – számolt be a Hvg.hu. A beszerzéssel kapcsolatban számtalan kérdés érkezett a potenciális kivitelezőktől.

Szeptember 5-ről 23-ra tolta ki a Lánchíd, a Váralagút és a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró felújítására kiírt közbeszerzés jelentkezési határidejét a Budapesti Közlekedési Központ – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből, írja a Hvg.hu.

A határidők kitolására a beérkezett kiegészítő tájékoztatási kérések megválaszolása miatt volt szükség – közölte a BKK a portállal, amely ismerteti: rengeteg kérdés érkezett a potenciális jelentkezőktől: több mint húsz, a válaszokkal együtt egy 75 oldalas dokumentumot tesznek ki.

A kérdések egy része technikai jellegű, illetve értelmező/megerősítést kérő kérdések.

A Hvg.hu megjegyzi, a számtalan kérdés, a feltárt hibák és az ellentmondások orvoslására a BKK módosításokat eszközölt a beszerzés dokumentációjának jelentős részén, a többi között az árazatlan költségvetésben, a műszaki leírásban és a szerződéstervezetben is.

Tarlós István korábban, az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, október végén - november elején kezdődnek a munkálatok.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×