eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 27. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2019. augusztus 6-án. Az idei fesztivált augusztus 7. és 13. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Van terv a K-híd felújítására, de az már nem jó

Az egyik jövőbeni Sziget Fesztivál idejére fog esni a kulcsfontosságú híd felújítása, mivel az egy-másfél évig is eltart majd. Csak azt nem tudni, mikor kezdik.

Ismert, múlt szerdán, a Sziget nulladik napján a vihar elől menekülő fesztiválozók közül többen arról számoltak be, hogy csörömpölt és mozgott alattuk a Hajógyári szigetre vezető K-híd. A Magyar Nemzet most megtudta, a híd felújítási tervei már egy ideje a fiókban vannak, azokat azonban még le kell porolni, hogy lehessen belőlük bármi is.

Maga a felújítás egy-másfél évet emészthet fel - közölte a lappal a BKK. Ez alapján biztos, hogy a felújítás bele fog esni az egyik Sziget Fesztiválba.

Mint ismert, a Sziget Fesztivál nulladik napján minden rekordot megdöntött a látogatottság: több mint 95 ezren voltak kíváncsiak Ed Sheeran koncertjére. A nagyszámú bulizni vágyó miatt a rendezvényen korábban sosem látott jelenetek játszódtak le: a tömeg a nagyszínpadhoz vezető egyik bekötőúton odapréselte az elöl állókat egy pulthoz, akik azt átugrálva próbáltak menekülni. A K-hídon keresztül csak szakaszosan, "zsilipelve" engedték át az embereket.

Amennyiben kiderül, olyan hibája van a szerkezetnek, ami nem teszi lehetővé a biztonságos, balesetmentes közlekedést, a forgalmat korlátoznák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×