eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Madrid, 2018. június 5.A madridi Complutense Egyetem fogorvosi karára jelentkező fiatalok felvételi vizsgát tesznek 2018. június 5-én. (MTI/EPA/Emilio Naranjo)
Nyitókép: MTI/EPA/Emilio Naranjo

Nagy nap ez azok számára, akiket nem vettek fel sehová sem

Hétfőtől pótfelvételizhetnek azok, akik egyik megjelölt felsőoktatási képzésre sem kerültek be.

A pótfelvételi eljárásban csak azok vehetnek részt, akiket egy választott képzésre sem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek egy intézménybe sem – hangsúlyozta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese, Vanó Renáta.

"Július 29. és augusztus 7. között lehet jelentkezni a Felvi.hu-n az e-felvételiben, viszont felhívnám a jelentkezők figyelmét, hogy ebben az eljárásban

csak egy helyre lehet jelentkezni, és csak az jelentkezhet, akit nem vettek fel sehová, vagy nem jelentkezett eddig."

A pótfelvételiben kiválasztható képzések többnyire önköltségesek. A Diákhitel 2-t kifejezetten azok számára alakították ki, akiknek csak a képzési díj kifizetéséhez van szükségük pénzre - tájékoztatott korábban a Diákhitel Központ vezérigazgatója, Magyar Péter.

"Ez egy 0 százalékos kamatozású hitel mindenféle hitelbírálat és kötelezettség nélkül. A frissen bekerült önköltséges hallgatók több mint 20 százaléka igénybe veszi ezt a konstrukciót.

Ha megvan az összes szükséges adat és dokumentum, mi felvesszük a kapcsolatot a felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályával, akik visszaigazolják az élő hallgatói jogviszonyt, és onnantól fogva mi október 15-én utaljuk a felsőoktatási intézményeknek közvetlenül a hitelt, innentől fogva csak annyi dolga lesz a hallgatónak a diplomaszerzés után, hogy a hitelt törlessze."

A pótfelvételin megjelölhető szakokat ezen a héten teszik közzé a Felvi.hu internetes oldalon. Az eljárás eredményeit augusztus 26-án hozzák nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×