eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Márki-Zay Péter csalódott, amiért Lázár János nem vállalta

Grezsa István lesz Márki-Zay Péter kihívója Hódmezővásárhelyen. A miniszteri biztos önálló jelöltként indul el a polgármesteri posztért. A Fidesz egyelőre nem jelentette be, hogy támogatja őt. Az ellenzéki városvezető csalódottan fogadta, hogy mégsem Lázár Jánossal kell megküzdenie októberben.

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete Lázár János országgyűlési képviselőt, volt minisztert és egykori polgármestert kérte fel az indulásra, de ő nem vállalta, mert úgy érzi, azzal csak tovább nőne a Csongrád megyei város megosztottsága. A tavaly februári időközi választáson összellenzéki támogatással hatalomra került, és azóta Mindenki Magyarországa néven politikai mozgalmat indító Márki-Zay Péter független polgármester azonban nem marad kihívó nélkül.

Hétfőn Grezsa István orvos, fideszes önkormányzati képviselő és miniszteri biztos bejelentette, hogy önálló jelöltként elindul az októberi választáson. A helyi kórház előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy

megszólította a szülőföld.

"Ez a következő októberi választás arról fog szólni, hogy lesz-e olyan polgármesterjelölt, aki képes-e a sebeket begyógyítani, és képes-e ebből a végleges megosztottságból egy olyan békét teremteni, amely minden városfejlesztés, és minden városfejlődésének az alapja" – emelte ki.

Márki-Zay Péter csalódottan fogadta, hogy nem Lázár János lesz az ellenfele. A polgármester az ATV-ben beszélt erről. "A bejelentést két héttel korábban úgy értelmeztem, ha már nyilvánvalóan tőle nem független helyi Fidesz-elnök felkéri, akkor ő erre nem fog nemet mondani. Úgyhogy

személy szerint csalódtam,

amikor mégis azt olvastam, hogy nem vállalja, hiszen fél a győzelemtől, ahogyan ő fogalmazott. És egy független valaki, aki képes egyesíteni a várost, nyilvánvalóan nem fideszes, korábban tippeltük, hogy egy hölgy, egy független hölgy lesz majd, ehelyett egy fideszes férfi lett, aki a bejelentéskor azt a nem túl hihető állítást is tette, hogy senkivel nem konzultált, hogy teljesen a saját elhatározásából jutott erre, és támogatói csak a családja és barátai. Nyilván a mögötte lévő emberek, a bejelentés pillanatában azért szimbolizálták, hogy mennyire hiteles ez a kijelentés. És nem utolsó sorban az is kérdéses, hogy az időzítés szempontjából mennyire hihető az, hogy a haza hirtelen hívása motiválta két nappal azután, hogy Lázár János bejelentette, hogy nem ő vállalja" – fogalmazott.

A Fidesz és Lázár János egyelőre nem jelentette be, hogy támogatja Grezsa István polgármester-jelöltségét Hódmezővásárhelyen. A miniszteri biztos ugyanakkor jelezte, hogy számít a pártok, a civilszervezetek és a vállalkozók segítségére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×