eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Hamarosan ismét elérhető lesz az egyik legnagyobb magyarországi őssejtbank

Két-három hét múlva helyreáll a szolgáltatás – ezt közölték az InfoRádióval a cég svájci ügyfélszolgálatán. Az Index írta meg, hogy a CryoSave nevű cég magyar irodáját hiába hívják az ügyfelek, a telefont kikapcsolták, a telephelyről is eltűntek a kollégák. A svájci ügyfélszolgálat szerint csak meghibásodás miatt nem válaszolnak a megkeresésekre, a mintákat pedig továbbra is Magyarországon tárolják. A cég által küldött levél szerint azonban az őssejteket Belgiumban és Genfben dolgozzák fel.

Az értékesítők és a CryoSave irodája sem válaszol az ügyfelek hívására, a sejtbank honlapján megadott telefonszámokat az InfoRádió is hiba hívta, ki vannak kapcsolva. Az Index-nek nyilatkozó ügyfelek szerint a sejtbank telephelyén sem találtak senkit, de a cég hirtelen a Facebookról is eltűnt.

Internetes oldaluk azonban működik, továbbra is hirdetik szolgáltatásaikat. A CryoSave 385 és 595 ezer forint között vállalja köldökzsinórvér-őssejtek, valamint köldökzsinór-szövetek tárolását.

Az ügyfelek azonban arról is hiába érdeklődnek, mi történt a levett mintáikkal.

Az InfoRádió elérte a CryoSave svájci ügyfélszolgálatát, ahol azt mondták, a magyar cég irodájával akadtak gondok, ezért bezárt. "Minden rendben, csak az irodával vannak gondok, egy meghibásodás miatt nem tudunk e-maileket és telefonokat fogadni, dolgozunk a hiba elhárításán. Két-három héten belül pedig ismét elérhető lesz a budapesti irodánk" – fogalmazott az alkalmazott.

A svájci ügyfélszolgálat szerint a mintákat is tovább tárolják:

– Magyarországon tárolják a mintát?
– Igen, ellenőrizni is tudom, ha megadja az ügyfélazonosító számát – közölték az ügyfélszolgálaton.

Az Index érdeklődése után azonban az ügyfelek egy olyan tájékoztatólevelet kaptak, ami szerint az őssejteket a Belgiumban és Genfben található laboratóriumaikban dolgozzák fel. Azt is közölték, hogy megállapodást kötöttek a közegészségügyi hatóságok által is hivatalosan elismert varsói PBKM nevű vállalattal, amely laboratóriumot üzemeltet és hosszútávú tárolási szolgáltatást kínál.

A panaszos ügyfelek a felügyeleti szervekhez, az Egészségügyi Tudományos Tanácshoz, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz fordulhatnak.

Ha az őssejtbank a mintákat nem adja ki, az bűncselekménynek minősül.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×