eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a két hete tartó Carpathian Hawk 2017 brit-magyar katonai gyakorlat zárónapján a MH 59. Szetgyörgyi Dezső Repülőbázisán Kecskeméten 2017. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Minden eddigi rekordot meghalad a biztonságra fordított összeg

Ez szinkronban van a NATO követelményekkel és elvárásokkal, mondja egy nyugalmazott vezérőrnagy.

A kaposvári Táncsics Mihály Laktanya területén öt épület újul meg: uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztéseket tervez a tárca. A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya azt is közölte: a Modern Városok Program részét képezi a kaposvári intermodális csomópont kiépítése. A projekt megvalósítása érdekében szükség volt egy, a tárca vagyonkezelésében lévő ingatlan megosztására és az érintett terület átadására.

"A csereingatlanként a tárcának felajánlott Sommsich Pál utcai kollégiumot a HM vagyonkezelésbe és birtokba vette. Jelenleg a felújítási engedélyezési és kiviteli terveinek összeállításán dolgoznak a szakemberek" – tájékoztatták a Sonline-t.

Minden eddigi rekordot meghalad 2020-ban a biztonságra fordított összeg. A tárca költségvetése 103 milliárd forinttal, 20 százalékkal növekszik az ideihez képest, s így

a teljes honvédelmi költségvetés eléri a 616 milliárd forintot.

Az ütemezett fejlesztésekre 216 milliárd forint jut, amelyből többek közt fejlesztik a Jas-39 Gripen vadászgépek szárazföldi csapattámogató képességét. S ugyanebből az összegből fedezik a további Airbus H 145 M könnyű és H 225 M közepes helikopter, illetve a Leopard 2A7+ harckocsik és a PzH2000 önjáró tüzérségi eszközök valamint a svéd Carl Gustav kézi páncéltörő eszközök beszerzését is.

Pető László alezredes, a kaposvári Noszlopy Gáspár honvéd nyugállományúak klubjának elnöke a lapnak kiemelte: a haditechnikai rohamosan fejlődik, s ezzel lépést kell tartani. Sütő Tamás kaposvári nyugalmazott vezérőrnagy azt mondta: örömmel és elégedettséggel tölti el a napjainkban zajló haderőfejlesztés. Ez szinkronban van a NATO követelményekkel és elvárásokkal, s a program jól szolgálja Magyarország védelmi képességének fokozását.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

A kormány eredeti terveihez képest négyhetes csúszással, július 1-jén, hétfőn elindul az új Otthonfelújítási Program, amelyben legfeljebb 6 millió forintra lehet pályázni. A programban húszezer, 1991 előtti használatba vételi engedéllyel rendelkező családi ház legalább 30%-os energiahatékonyság-növelése valósulhat meg 108 milliárd forintnyi uniós forrásból. 10 pontban foglaljuk most össze, mire érdemes odafigyelniük a kérelmezőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×