eur:
392.38
usd:
362.38
bux:
72143.05
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Viking Sigyn szállodahajó a Duna Margit híd és Árpád híd közötti szakaszán 2019. május 30-án hajnalban. Legalább heten meghaltak, amikor a luxushajó 29-én éjszaka összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Hajóbaleset: azonnal leteszi a 15 millió forintot az ukrán kapitány

A Viking Sigyn letartóztatásban lévő kapitánya csak arra vár, hogy jogerős legyen a bíróság végzése, és máris kifizeti az óvadékot.

A szerdai dunai hajóbalesetben részes szállodahajó ukrán vezetőjét a tragédia másnapján vették őrizetbe, és most arra vár, hogy jogerős legyen a bíróság óvadékról hozott határozata. Utána biztosan kifizeti a 15 millió forintos óvadékot - mondta a 24.hu-nak M. Tóth Balázs, a férfi ügyvédje.

A Viking kapitányának, Jurij C.-nek a jogi képviselője állítja, jelenleg nincsenek olyan bizonyítékok, amelyek azt támasztják alá, hogy ügyfelük okozta a tragédiát.

M. Tóth Balázs elmondta még, hogy védencének megengedték, hogy beszéljen a családjával. "Lelkileg rendkívül megviselte a baleset őt és a hozzátartozóit is" - mondta az ügyvéd, hozzátéve, védence továbbra is kitart amellett, hogy nem szegett szabályt. A hajóskapitány panasszal élt a gyanúsítás ellen, de egyelőre ezt sem bírálták el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×