eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél 2018. május 29-én. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Budapestet is eléri a szúnyogirtás

Ezen a héten az ország 216 településén, ezen belül három fővárosi kerületben, összesen 86 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Mukics Dániel közleményben azt írta, a Balatonnál, a Velencei- és a Tisza-tónál a partközeli településéken a korábbi biológiai lárvagyérítés után elkezdik a kifejlett szúnyogok elleni védekezést, a Duna mentén, Komáromnál, Mohács környékén és Mosonmagyaróvárnál, valamint Békés megye nagy részén pedig permetezést végeznek.

A héten pótolják Szolnok környékén, a Csepel-szigeten és Budapesten a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt szúnyogirtást.

Ismertette, a sok eső és a meleg időjárás miatt az ország számos településén számítani lehet a szúnyogok tömeges megjelenésére.

A szúnyogok elszaporodása ellen sokat segít a vízzel teli vödrök kiürítése. A szúnyoggyérítés heti programja, hogy melyik településen mikor permeteznek, a katasztrofavedelem.hu weboldalon érhető el.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×