eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a párt évadnyitó rendezvényén a budapesti Dürer Kertben 2019. február 2-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Elemzők: a Jobbik nem marad az ellenzék vezető ereje

Megkülönböztethetőségi problémákat látnak az InfoRádió szakértői az ellenzéki pártok között, aminek lehet, hogy nem a 180 fokos fordulatot végrehajtó Jobbik lesz a nyertese.

Jobbik-ügyben Csizmadia Ervin (Méltányosság Politikaelemző Központ) az InfoRádió stúdiójában elmondta,

a párt pár év alatt 180 fokos fordulatot vett a néppártosodással, "úgy tűnt egy ideig, ez működni is fog, 20 százalék körül is voltak,

de lehet, hogy azon a banánhéjon csúsznak el, hogy megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat; nem biztos, hogy ők vitték el a szavazók jó részét, de keletkezett egy rés" - fogalmazott.

Most a Jobbik szerinte ott áll, hogy teljesen bizonytalan a helyzet, nem is állnak jól, és bár még nem tudjuk, milyen eredmény lesz vasárnap éjszaka, de a Jobbik nem marad az ellenzék vezető ereje Magyarországon.

Pulai András (Publicus) szerint

kicserélődött a Jobbik szavazótábora, megváltozott a vélemény az EU-ról, ezzel párhuzamosan pedig a vezetőség is elkezdett a pártnál az EU-val kapcsolatban másképpen gondolkodni.

Szerinte vannak "megkülönböztethetőségi problémák" a pártok között, aminek lehetséges, hogy a Jobbik lesz az egyik vesztese.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×