eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyház az Eszterházy Károly Egyetem Varázstornyának terasza felől Egerben 2017. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kiderült, hogyan építik át az egri bazilikát

Új kiszolgálóépületet kap a templom, később pedig nagyobb átépítési munkálatok is elkezdődhetnek.

A Közbeszerzési Értesítő leírása szerint az egri bazilika mellett elbontanak egy meglévő épületrészt, majd egy 555 négyzetméter alapterületű új házat emelnek, ahol helyet kap majd a mosdó, az üzlet és a tároló – írja az Egri Ügyek portál. A templom mellett, a Pyrker János téren építkeznek, a lap szerint oda kerülhet az új épület is. A beruházás nettó közel 270 millió forintjába kerül az egyházmegyének.

Nemrég az is napvilágra látott, hogy nagyobb átépítések várhatók az egri bazilikában, ez a beruházás jelenleg tervezési szakaszban van. Az elképzelések szerint a bazilika újabb turisztikai funkciókat is kaphat: kialakítanának egy kiállítóteret, valamint látogathatóvá tennék a kupolát – számolt be korábban a Magyar Kurír.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×