eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Keresztféléves képzések: ezek a szakok voltak most a legnépszerűbbek

A csaknem 5500 jelentkezőből több mint 4100-an jutottak be az ebben a hónapban induló keresztféléves képzésekre - tudta meg az InfoRádió Vanó Renátától, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Nyilvántartási Főosztálya vezetőjétől. Azt is elmondta, mely szakok voltak a legnépszerűbbek.

A 2019. évi keresztféléves eljárás vonatkozásában a felsőoktatási intézmények január 24-én meghozták döntésüket a felsőoktatási ponthatárokról. A mintegy 5500 jelentkezőből több mint 4100 be is jutott a felsőoktatás egyes képzési helyeire, így februártól tanulhat. A 4100-as szám - mint az InfoRádió Vanó Renátától, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Nyilvántartási Főosztálya vezetőjétől megtudta - magasabb a tavalyinál.

A most meghirdetett képzések jellemzően mesterképzések, ezekre 3674 jelentkezőt vettek fel a felsőoktatási intézmények, de alapképzésekre is több mint ötszáz embert, és felsőoktatási szakképzésre is bekerültek körülbelül százan.

"A mesterképzések közül a legnépszerűbb a vezetésszervezés, a gépészmérnök és a mérnök-informatikus, valamint a pénzügy szak volt"

- tette hozzá Vanó Renáta.

Évek óta ilyenkor a gazdálkodástudomány, illetve a műszaki képzési területek a legnépszerűbbek.

A beiratkozást a felsőoktatási intézmények bonyolítják le, van, ahol már a napokban, illetve február első két hetében, erről minden felvételt nyert tájékoztatást kap, és a képzési helyek honlapján is lehet informálódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×