eur:
394.22
usd:
363.88
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Pixabay.com

Indul a hatvani vasútvonalon utazók kálváriája

Hétfőn indul a Budapest-Hatvan vasútvonal Pécel-Aszód szakászának felújítása, az utasok a 10 hónapos vágányzár ideje alatt vonatpótló buszokkal közlekedhetnek az érintett szakaszokon, de a buszon nem lehet vonatjegyet venni, csak elővételben.

Átépülnek az állomások, megújulnak a megállóhelyek, a pálya 160 kilométeres óránkénti közlekedtetésre lesz alkalmas Pécel és Hatvan között - közölte az InfoRádióval Loppert Dániel, a MÁV kommunikációs igazgatója. Mindezért egy 10 hónapos vágányzárral, pótlóbuszozással kell fizetniük az érintett utasoknak.

"Arra számítunk, hogy az építkezések befejezése után az utasszám is növekedni fog, és a menetrendszerűség is sokat javul. Sűríteni fogjuk tudni a járatokat és új zónázók is lehetnek Hatvan térségéből" - ígérte Loppert.

Az egész, jövő év végéig tartó - Pécel-Hatvan - beruházás 150 milliárd forintba kerül, amiben 52 kilométernyi vasúti pálya felújítása és a biztosítóberendezés cseréje is benne van, az állomások pedig liftesek, akadálymentesek is lesznek 2020 végéig.

A pótlásról elmondta,

Pécel-Aszód, illetve Pécel-Hatvan viszonylatokban lesz buszos pótlás, a távolabb közlekedő, az érintett szakaszokat is használó vonatokat pedig a Keleti pályaudvar bal oldaláról induló buszok helyettesítik Hatvanig.

Az érvényes bérletekkel

ingyenesen használható a H8-as gödöllői HÉV

is, ami reggel sűrűbb is lesz és 3 helyett 6 kocsis.

A MÁV javasolja az elővételi jegyvásárlást, mivel

a buszokon nem lesz lehetőség vonatjegy vásárlására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×