eur:
396.35
usd:
369.92
bux:
71912.15
2024. július 2. kedd Ottó
Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 4-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Kivizsgálják az újabb poggyászmizériát

Eljárást indít a Fővárosi Kormányhivatal a Wizz Air vasárnapi poggyász-incidense miatt.

A Wizz Air légitársaság vasárnapi Dubaj-Budapest járatánál tapasztalt poggyászkezelési panaszok tisztázása érdekében Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár kezdeményezte, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala indítson eljárást a légitársasággal szemben. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a Wizz Air nem teljesítette a szerződésben vállalt és az utasok által kifizetett szolgáltatásait, az ilyen jogsértések ellen minden helyzetben kötelességünk megvédeni a magyar emberek érdekeit - közölte a Miniszterelnökség.

A Kormányhivatal az eljárás során megvizsgálja, hogy megfelelően, pontosan és kellő időben tájékoztatták-e a fogyasztókat a poggyászproblémákkal kapcsolatban, illetve amennyiben jelentős késés következett be az adott járaton, akkor a fogyasztókat megillető jogokat biztosította-e a légitársaság.

Az Index írta meg, hogy vasárnap fél óra késéssel érkeztek vissza a Wizz Air dubaji járatának utasai, de a feladott csomagjaik nem érkeztek meg. A cég arra hivatkozott, a megnövekedett ellenszél és a hó miatt több üzemanyagot kellett a gépbe tankolni, ezért nem tudták "néhány utas poggyászát" elhozni Budapestre. A hiányzó csomagok kedden érkeznek Budapestre.

Címlapról ajánljuk

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×