eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Ausztria ellen a kormány - a nap hírei

Kivizsgáltatja a nyugdíjak utalása körüli zavart a pénzügyminiszter. Zökkenőmentesen sikerült bevezetni a sürgősségi ellátás új rendszerét – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere. Több keddi budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport a német repülőtéri biztonsági szolgálatok sztrájkja miatt. A nap legfontosabb hírei január 14-én.

Vizsgálatot kezdeményezett a nyugdíjak pénteki utalásakor történtek feltárására a pénzügyminiszter.Ez derül ki abból a válaszból, amelyet Varga Mihály adott Mesterházy Attila, MSZP-s parlamenti képviselő kérdésére. A tárcavezető a vizsgálat eredményéről később ad tájékoztatást.

Zökkenőmentesen sikerült bevezetni az ország 59 érintett intézményében a sürgősségi ellátás új rendszerét- hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós az InfoRádiónak elmondta: a januártól érvényes miniszteri rendelet alapján 5 perc alatt felveszik a sürgősségi osztályokra érkező páciensek adatait, és az érintettek tíz perc alatt eljutnak az ellátás helyére.

Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Ausztria ellen az új osztrák családtámogatási szabályozás miatt a magyar kormány. Január 1-jétől az Ausztriában munkát vállaló uniós polgárok nem ott élő gyermekei után a családi ellátás, valamint a személyijövedelemadó-kedvezmény összegét az osztrák hatóságok a munkavállaló hazájában érvényes árszínvonal alapján állapítják meg.

Az Alkotmánybíróságtól kérik a túlmunkáról szóló törvénymódosítás megsemmisítését az ellenzéki pártok.A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is. A kezdeményezők szerint a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt eljárási törvénytelenségek miatt.

Az ENSZ kulturális szervezetéhez fordul a miniszterelnök új hivatalában lefestett freskók ügyében a Demokratikus Koalíció. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője barbárságnak nevezte, hogy a Karmelita kolostor felújításakor több mint 200 éves freskókat festettek le a kivitelezők.

Több kórházban látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések miatt.Nem lehet látogatni a betegeket a Semmelweis Egyetem I. Számú Belgyógyászati Klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, a Városmajori klinika Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs intenzív részlegén, a Bethesda Gyermekkórházban, és a Kardiológiai Intézetben.

Több keddi budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport a német repülőtéri biztonsági szolgálatok sztrájkja miatt. A Budapest Airport tájékoztatása szerint az intézkedés mind az öt frankfurti, illetve a diszkontcégei müncheni és hamburgi járatait is érintik.

Az Egyesült Államokban a részleges kormányzati leállás megszüntetését szorgalmazzák republikánus politikusok. A csaknem egy hónapja tartó helyzet miatt 800 ezer kormányzati alkalmazott nem kap fizetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×