eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Pixabay

Késés a nyugdíjaknál - kiderült, mikor fizetnek

A járandóságok karácsony előtt korábban érkeztek, ezért mostanra már nagyon várták a nyugdíjat az érintettek, ám az a mai kifizetési napon reggel nem érkezett meg. Több bank és a MÁK is közleményt adott ki.

A nyugdíjak átutalásának időpontja minden hónap 12-e, ami most szombatra esne, ezért a kifizetés napja a hétvégét megelőző munkanap, vagyis a mai. Sokan jelezték azonban, hogy nem kapták meg a juttatást, ráadásul több bank ügyfelei is érintettek.

Az OTP Bank honlapján péntek délelőtt közlemény jelent meg, amely szerint "a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik".

A CIB pedig azt közölte, hogy "A mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani."

A Magyar Államkincstár végül azt írta, hogy

"a bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek. Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el". Ezt később pontosították, hogy a postának az átutalás kezdődik 14-én, és a nyugdíjakat a posta 16-án kezdi kézbesíteni.

Decemberben karácsony miatt előrehozták az utalást, ezért 40 napja kapták meg a pénzüket az idősek. Mintegy egymillió nyugdíjast érinthet az elmaradt utalás.

Mindezek után a Giro Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - azaz pénteken történő - kifizetéséről. A Giro Zrt. közölte: az általa üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×