eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Új grafikájú, Magyarország feliratú vezetői engedélyek a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: Pénzjegynyomda

Elsősegély és jogsi: megmagyarázta a minisztérium, mit jelent a változás

Továbbra is meg kell tanulni elsősegélyt nyújtani, csak az adminisztrációval nem kell többé foglalkozni. A forgalmi vizsga után négy nappal már lehet kérni a jogosítványt.

Félreértésnek nevezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium azokat a sajtóhíreket, amelyek szerinttöbbé nem kérnék számon az elsősegélynyújtása ismereteket, ha valami jogosítványt akar szerezni.

A miniszterérium közleménye szerint a Magyar Közlönyben megjelent módosítás a jogszabályok közti összhang megteremtését szolgáló technikai jellegű pontosítást tartalmaz.

A vezetői engedély kiadásához más kormányrendelet változatlanul feltételül szabja az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzésének igazolását.

Azt írják, hogy a jogosítvány kiállításához szükséges vizsgaigazolást a közlekedési hatóság ma már elektronikus úton állítja ki és automatikusan küldi meg az illetékes nyilvántartó hatóságnak, papírt nem állítanak ki, így énincs is mit bemutatni.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az előírások ésszerűsítésével jelentősen csökkenek az állampolgárok adminisztratív terhei.

A jövőben a vezetői engedély kiállítása az utolsó sikeres (forgalmi) vizsgát követő negyedik munkanaptól a közlekedési hatóság felkeresése nélkül bármelyik okmányirodában vagy kormányablaknál közvetlenül kérvényezhető az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzését igazoló dokumentumok birtokában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×