eur:
393.08
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kulka János színművész a Garas Dezső (1934-2011) Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész, a nemzet színésze szülőházán elhelyezett emléktábla avatásán Budapesten, a VII. kerületi Alsó erdősor utcában 2016. december 9-én.
Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Kulka Jánost a vezetés nyugtatja meg

Kulka János november 1-jén tér vissza a mozivászonra. A színész rövid interjút adott a Blikknek.

A lap szerint Kulka János a forgatáson nehéz feladatokat is könnyedén teljesített, az írásban adott interjúban a drámai pillanatokat is felidézte, és az is kiderült, hogy az autóvezetésből merít erőt. A művész elárulta: a sikeres operáció utáni első reakciója káromkodás lehetett.

A sztrók okait firtatva azt mondta: „rengeteget dolgoztam: éjszakai forgatás, színház, próba. A stressz valószínűleg hozzájárult”.

„Egyfolytában gondolkodom, és az segít a legtöbbet.
Ennek köszönhetően lassan jön vissza magától a beszéd, ösztönből. Természetesen a logopédus munkája is nagyon kellett eleinte. Most már csak heti egy órát találkozunk” – mesélte a gyógyulásról Kulka János. Az afázia miatt „a fejemben nagyon okos vagyok, de nehezen jön ki, ami ott bent van”. A forgatás idején még zavarta, ha sok ember volt körülötte, de mára enyhült az ez által okozott stressz – tette hozzá.

Saját bevallása szerint eleinte ideges és gőgös volt, most már megnyugodott. „Idegen vagyok a magam számára. Kulka János? Az ki?” – fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy mi nyugtatja meg, azt felelte: mindennap sétál a kutyájával. „Van egy kis kabrióm, és nagyon élvezem a vezetést” – tette hozzá.

Főzni azonban teljesen elfelejtett, így mostanában egyszerű ételeket eszik. „Borzasztó! Hogy lehet ez? Az agy működése nagyon titokzatos” – jegyezte meg. Korábban folyékonyan beszélt angolul és franciául, és bár a mai napig megérti, ha ezeken a nyelveken beszélnek hozzá vagy olvas, de beszélni csupán egy-két szót tud. „Talán majd idővel ez is visszajön.”

A forgatásról elmondta, hogy – bár izgult – jól érezte magát és tele volt energiával. Ujj Mészáros Károly rendező „elég nehéz fizikai jeleneteket várt el tőlem, mégis könnyedén meg tudtam csinálni őket”. Maga a forgatás tavasszal zajlott, öt intenzív nap reggeltől estig. Mint elárulta, látta a filmet, és sírt rajta. „Szerintem az X – A rendszerből törölve egy nagyon szomorú film. Sok minden benne van arról, ahogy ebben az országban élünk.”

„Károlyt nagyon jó rendezőnek tartom, Balsai Mónit pedig zseniális színésznek”

– fogalmazott.

A Kossuth-díjas Kulka János azt is elmondta, hogy filmben továbbra is szívesen játszana. Kulka János idén márciusban kilépett a Katona József Színház társulatából, pár napra rá viszont díjat adott át a Magyar Filmdíj-gálán a Vígszínházban.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×