eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Amigosagyerekekert.hu

Amigos: nem maradnak barátok nélkül a kórházban gyógyuló beteg gyermekek

Egy egyetemista önkéntesekből álló szervezet az elmagányosodástól leginkább veszélyeztetett gyermekekkel szeretne foglalkozni Szeged után még egy vidéki városban, erre gyűjtenek most.

Egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezet közösségi adományozási kampányt indít kórházi onkológián gyógyuló gyermekek segítésére.

"Amikor egy gyerek bekerül a kórházba és hosszabb időt kell ott töltenie, hiába vannak ott vele az orvosok, a nővérek, a gyógytornászok, a barátai nagyon hiányoznak neki.

Mi ezt az űrt igyekszünk betölteni a gyerekek életében"

- fogalmazott Fábián Sára, az Amigos alapítvány megálmodója. Az önkéntesek nyelvet tanulnak a gyerekekkel.

Ma már öt budapesti és egy szegedi kórházban vannak jelen, a tizes induló létszámból a tavalyi évre már hatvanan lettek. Szegednél ugyanakkor nem állna meg a vidéki terjeszkedés, az Amigos negyedik születésnapjához kapcsolódva újabb közösségi finanszírozási kampányt indítanak a nemes cél érdekében.

"Október 14-tól harminchat napon keresztül lehet majd támogatni minket, hogy még egy vidéki városba eljuthassunk"

- mondta Fábián Sára.

Az Amigos önkéntesei az úgynevezett amigók, a támogatókat pedig "patrónoknak" hívják. A céljuk az, hogy minden beteg gyermek mellett lehessen egy-egy amigo, vagyis barát.

Az interneten ITT lehet őket megtalálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×