eur:
394.79
usd:
367.4
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar homlokzata a VIII. kerület Vas utca 17-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Oxforddal, Cambridge-dzsel és a Stanforddal egy listán 7 magyar egyetem

Hét magyar egyetem került fel a londoni székhelyű Times Higher Education friss világrangsorába, köztük a Semmelweis Egyetem teljesített a legjobban.

A Semmelweis Egyetem 401-500. helyen végzett a Times Higher Education (THE) rangsorában, ezzel megőrizte korábbi helyét, bár a részeredményekben javítani tudott - áll az intézmény közleményében.

A listán több mint 1250 egyetem szerepel, a bekerült hét magyar felsőoktatási intézmény közül a Semmelweis Egyetemet sorolták a legjobb helyre.

Öt terület mutatóit nézik

A világrangsor készítői öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket:

  • az oktatási környezet,
  • a kutatás,
  • az idézettség,
  • az ipari bevételek,
  • a nemzetközi orientáció.

A Semmelweis Egyetem ez utóbbiban teljesített a legjobban, ami az intézmény közleménye szerint ami a külföldi hallgatók és oktatók arányának és a nemzetközi együttműködésben született publikációknak köszönhető. Ugyanakkor, mint írják,

a többi mutató területén is sikerült javítania eredményein az egyetemnek az előző évhez képest.

A hazai felsőoktatási intézmények közül

  • a 601-800. helyen végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem,
  • 801-1000. közötti helyre sorolták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és a Debreceni Egyetemet,
  • míg a Budapesti Corvinus Egyetem az 1001+ kategóriába került.

A világranglista első három helyezettje az Oxfordi Egyetem, a Cambridge-i Egyetem és a Stanford, de az első tízben is csak brit és amerikai egyetem vannak

A lista készítői külön megjegyzik, hogy évek óta először az Ázsia legjobbja egy kínai egyetem - a Tsinghua University -, amely bekerült a 30-as elitbe, letaszítva a 22. helyről a korábbi kontinensvezető szingapúri egyetemet (most a 23.) és megelőzve az évekig előkelő helyen szereplő tokiói egyetemet is. Az teljes listát itt tekintheti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×