eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nagy közúti ellenőrzés a héten

Szeptember 17. és 21. között az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó ellenőrzés-sorozattal a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsi-használat fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció keretében a helyi kormányhivatalok munkatársai 10, közúti környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival

az ország négy városában - Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden - végeznek el mintegy 1400-1600 mérést naponta változó helyszíneken.

A járművek vezetői szimbolikus ajándékot kapnak, a kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsival közlekedők az előírások szerinti szankcióra számíthatnak - írja közleményében Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az akció célja a hazai járműállomány átlagos környezetvédelmi állapotának folyamatos vizsgálata és értékelése a hatályos szabályoknak megfelelő közúti mérések alapján.

A gépkocsik műszaki állapotának javításával akár 40-60 százalékkal is csökkenthető az általuk okozott szennyezés

- közölte a szaktárca.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×