eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pexels

Kihirdették a pótfelvételi ponthatárait

Lezárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás. Augusztus 6-ig 7 840-en jelentkeztek valamely felsőoktatási intézmény képzésére. Közülük 5 445 jelentkező felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg felsőfokú tanulmányait szeptemberben.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésre 3 511, felsőoktatási szakképzésre 870, osztatlan képzésre 503, mesterképzésre pedig 561 főt vettek fel. A pótfelvételi eljárásban egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani - közölte az Oktatási Hivatal.

A most augusztusban megállapított ponthatárok azonosak az általános eljárásban megállapított ponthatárokkal, vagy egyes esetekben magasabbak náluk. Amennyiben több és jobb felkészültségű jelentkező volt a pótfelvételi során, mint az általános eljárásban, akkor kivételes esetként előfordult olyan, hogy a ponthatár most magasabb lett.

Az Oktatási Hivatal a jelentkezőket a döntésről SMS-ben értesíti. A besorolási döntés hamarosan az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető; erről az OH minden jelentkezőt e-mailben is tájékoztat. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót felsőoktatási intézményüktől kapják meg a besorolási döntést követően.

Legnépszerűbb képzések:

  • jogász 426
  • gazdálkodási és menedzsment 417
  • kereskedelem és marketing 204
  • pénzügy és számvitel 183
  • turizmus-vendéglátás 126
  • igazságügyi igazgatási 122
  • kommunikáció- és médiatudomány 119
  • nemzetközi gazdálkodás 114
  • gépészmérnöki 112
  • programtervező informatikus 111
  • emberi erőforrások 111
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×