eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Vándorpatkány (Rattus norvegicus) a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy kiállításán 2013. április 25-én. Itt az érdeklődők a rágcsálók csatorna élőhely bemutatóján bepillanthatnak föld alatti világukba.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Patkányinvázió Debrecenben

Az önkormányzat már megkezdte az elszaporodott rágcsálók irtását.

Debrecenben megkezdték a rágcsálók irtását, mert az elmúlt időszakokban egyre több volt a lakossági panasz, elsősorban a Nagyállomás környékén. A haon.hu kiderítette, hogy a debreceni önkormányzat rendszeresen végez patkányirtást, éves szinten csaknem kétmillió forintot költ erre.

Mist is haladéktalanul megkezdték a rágcsálók elleni védekezést, sőt átfogó patkányirtást végeztetnek a város teljes csatornahálózatán, valamint a kiemelt gócpontokban. Több mint 1000 kilométer csatorna és 20 ezer akna mentesítésére a város idei költségvetésében 4 millió forint áll rendelkezésre.

A rágcsálók között különféle kórokozók (vírus, baktérium, fonalféreg, stb.) által előidézett betegségek és járványok fordulnak elő, amelyek a gazdaszervezetnek minősülő rágcsálók révén más állatra és gyakran az emberre is átterjedhetnek.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×