eur:
392.83
usd:
363.53
bux:
72272.53
2024. július 4. csütörtök Ulrik

"Bekebelezte" Budapestet a vihar - videók

Budaörsön 87 km/órás, Kalocsán 91 km/órás széllökést produkált a vihar kedden kora este.

A fővárost is elérte a vihar, faág szakadt a villamos felsővezetékére a Ferenc körúton.

A vihar miatt Budapeste a 3-as villamos helyett pótlóbusz jár a Gubacsi út/Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás között, a 80A és a 81-es trolibusz helyett pótlóbusz közlekedik a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között.
A Libegő sem üzemel - írja a BKK közösségi oldalán.

Viharkárok az országban:

Elsősorban kidőlt fákhoz és letört ágakhoz riasztották a tűzoltókat.
Az országon átvonuló zivatarrendszer nyomán kidőlt fákhoz és leszakadt villanyvezetékekhez riasztják a tűzoltókat az ország több megyéjében. A Baranya megyei Mohács Felső-Dunasor utcájában fa dőlt az úttestre, míg a Kórház utcában egy parkoló gépkocsira borult egy kettétört fa ága. Mindkét esetben a mohácsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Tolna megyében Tamásiba, Gyönkre, Kakasra, Dombóvárra és Zombába is riasztották a tűzoltókat. A letört faágak villanyoszlopokra dőltek, valamint forgalmi akadályt okoztak. A megye tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Fejér megyéből is több bejelentés érkezett viharkárok miatt. Dunaújvárosban, Berhidán, Cecén és Polgárdiban is dolgoznak a megye egységei a károk felszámolásán.

Somogy, Veszprém és Bács-Kiskun megyét is érintette a viharos erejű szél és a jelentős mennyiségű csapadék. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×