eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Százmilliókat rejtenek a tanyák - lapszemle

Idén 1,2 milliárd fordítható a tanyavilág megújítására.

A Népszava összeállításából kiderül: a világ egyre több országában enyhítik a kanabisz használatáról szóló törvényeket, Magyarországon ugyanakkor nem terveznek ilyen lépést. A WHO is vizsgálja a kender ENSZ besorolását a legveszélyesebb anyagok közé, a szakértők azonban vitatkoznak arról: visszaszorítja-e a kábítószer-fogyasztást a kriminalizáció?

A Magyar Idők arról ír, hogy várhatóan még idén befejezik az évek óta épülő óriási bukaresti ortodox templomot. A város vezetése most újabb kétmillió eurót utalt át a munkálatok költségvetésének kiigazítására, így a beruházás összértéke lassan eléri a 200 millió eurót. A 38 ezer négyzetméteres katedrálisban 42 kripta mellett lesz négy atombunker és egy múzeum is. A toronyba Európa legnagyobb, 25 tonnás harangja kerül majd.

Szintén a Magyar Időkben olvashatnak arról, hogy idén is folytatódik a tanyafejlesztési program. A 2011 és 2017 között megítélt közel 9 milliárd forint után újabb 1,2 milliárd fordítható a tanyavilág megújítására. Idén kiemelt figyelmet kapnak az induló tanyagazdaságok. A cél az, hogy minél több fiatal helyben tudjon megélni.

A Portfolio összeállításából kiderül, hogy 5 év alatt várhatóan 100 millió eurót fektet be a Lead Ventures nevű új magyar tőkealap-kezelő. A cég Magyarország mellett a régióban is segítené azokat a vállalkozásokat, amelyek további növekedésükhöz tőkét és tudást keresnek. A befektetések célpontja többek között az energetika, a mobilitás, a kereskedelem, az IOT, a vegyipar és a fenntarthatóság.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×