eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök, médiavállalkozó távozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből 2018. április 20-án. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás ellen.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Gyárfás is duplázik, leteszi a rekordóvadékot

A Fenyő János megöletésével megvádolt médiavállalkozó kifizeti a 200 millió forintot, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és szabadon utazhasson.

Igen! Ennyit válaszolt Gyárfás Tamás a Népszava kérdésére, hogy kifizeti-e a Fővárosi Törvényszék jogerős döntésében meghatározott 200 millió forintos óvadékot. Ugyanakkor egyebekben nem kommentálta a törvényszék döntését.

A korábban fellebbezést benyújtó Fővárosi Ügyészségen a lapnak megerősítették, az ügyészség új fellebbezést már nem tud vele szemben benyújtani.

Mint azt az InfoStart is megírta, a Magyar Úszószövetségi korábbi elnökével, a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagjával szemben áprilisban rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat a Budai Központi Kerületi Bíróság. Gyárfás Tamás elektronikus nyomkövetőt kapott.

Az ügyészség akkor előre kitervelten elkövetett emberölésben felbujtóként való részességgel gyanúsította meg a médiavállalkozót. Gyárfás Tamás tagadja a vádat, azt mondja, hogy ha leteszi az óvadékot akkor sem fog megszökni, mert tisztázni akarja magát.

A bíróság először százmilliós óvadékot szabott ki, ez ellen az ügyészség fellebbezett. A Fővárosi Törvényszék végül a duplájára emelte jogerős döntésében az óvadék összegét és az in: a bíróság a gyanúsított bevallott vagyona alapján állapította meg a 200 milliós óvadéki összeget. Bánáti János elsősorban azért kérte a lakhelyelhagyási tilalom feloldását, hogy Gyárfás Tamás elláthassa a nemzetközi sporttisztségéből fakadó feladatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×