eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Változásra készüljenek a Budapesten villamosozók

Vasárnaptól újra közlekedik az 1-es villamos a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között, viszont a felújítás második ütemében, várhatóan a nyári iskolai szünet végéig Óbuda felől a Népligetig, Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig jár - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tervezett július 27. helyett korábban készült el a 1-es villamos vonalán a vágányfelújítás július 7-én megkezdett első szakasza, ezért a vártnál korábban, vasárnaptól kezdődik a második ütem.

Ebben az időszakban a villamosok által nem érintett Közvágóhíd és Népliget közötti szakaszon autóbuszokkal lehet utazni. A kényszerű átszállás elkerüléséért a 103-as autóbusz 103V jelzéssel Kelenföld vasútállomás és a Népliget között meghosszabbított útvonalon közlekedik, a Népliget és az Infopark között pedig 153V jelzéssel indul ideiglenes buszjárat. Emellett a 153-as továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Népligetig jár.

A buszokra a Népligetnél a jelenlegi pótlóbusz-megállóban, a Közvágóhídnál pedig a Rákóczi hídon, a villamos-megállóhely peronja melletti buszmegállókban lehet felszállni.

A közlemény szerint az 51A villamos augusztus végéig továbbra is módosított útvonalon, az 51-es villamos vonalán a Mester utca és Ferenc körút, valamint a Koppány utca között közlekedik. Várhatóan augusztus 10-ig az M3-as metrópótló busz módosított útvonala is megmarad, a Kőbánya-Kispest felé tartó metrópótló buszokra a Nagyvárad tér és Népliget megállóhelyen, az éjszakai buszok megállóiban lehet felszállni. A belváros felé tartó metrópótló buszok útvonala továbbra sem változik - írták.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×