eur:
392.66
usd:
362.58
bux:
72160.29
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A reklámadóról szavaznak a képviselők, elöl Orbán Viktor miniszterelnök (k), Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter (b) és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), mögöttük Fónagy János és Szijjártó Péter, parlamenti államtitkárjelöltek és Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője (b-j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. június 11-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Jövő pénteken végszavazhatnak a költségvetésről

Bővülnek a családi adókedvezmények, több jut egészségügyre, oktatásra és honvédelemre - ígéri a kormány.

Jövő pénteken az Országgyűlés elfogadhatja a jövő évi költségvetést, amely biztonságot és kiszámíthatóságot jelent majd a gazdasági szereplők számára is - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Dömötör Csaba szerint a tervezet a legnagyobb hangsúlyt a biztonságra helyezi, amely egyszerre jelent fizikai és anyagi biztonságot. A kormány még nagyobb figyelmet szentel a közbiztonságnak, jövőre a tervezet szerint 350 milliárd forint áll majd rendelkezésre ilyen célokra, és több pénz lesz a határok védelmére, valamint folytatódik a rendvédelmi életpályamodell.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy pénzügyi értelemben is meg kell erősíteni a biztonságot, ez azt jelenti, hogy az általános költségvetési tartalékot 50 százalékkal kívánják emelni.

Dömötör Csaba a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a családok biztonságáról szólva megerősítette:

bővülnek a családi adókedvezmények, a kétgyermekes családok adókedvezménye 40 ezer forintra nő, és folytatódik az otthonteremtési program, amelyre 242 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

A munkaadói adók 17,5 százalékra csökkennek, ami megteremti a lehetőséget a további béremelésekre. Ez a költségvetési tervezet a legtöbb kiemelt területre több forrást biztosít: több jut majd jövőre az egészségügyre, a honvédelemre és az oktatásra - tette hozzá Dömötör Csaba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×