eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Strandolók a Balaton északi partján, a Veszprém megyei Balatonfüreden.
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Idén is vigyáznak a balatoni fürdőzőkre – támogatásával segítheti munkájukat

Ezen a nyáron is vigyáznak a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtói a strandolókra. Péntektől 18 balatoni strandon 304 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban. Munkájukat, illetve azt, hogy jövőre még több helyszínen lehessenek jelen, a 1359-es adományvonal felhívásával lehet támogatni – közölte a Magyar Vöröskereszt.

A programban több mint 300 fiatal önkéntes vesz részt, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 29-től augusztus 20-ig, minden nap 10 és 18 óra között. Tavaly közel 3 000 esetben segítettek, egy alkalommal életet is mentettek. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések voltak.

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete idén is támogatók bevonásával tudta elindítani a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot, amelynek fő támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., telekommunikációs partnere pedig a Telenor Magyarország. Nem csak cégek, hanem bárki más is segítheti a programot, ha felhívja a 1359-es adományvonalat vagy elküldi SMS-ben az ADOMANY szót. Minden hívás vagy SMS 250 forint támogatást jelent a szervezetnek.

A szolgálat 2007-es indulása óta 36 138 esetben nyújtottak szakszerű segítséget a vöröskeresztesek, ebből 6-szor életmentést hajtottak végre.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×