eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nagy Éva gyermekorvos HPV elleni védőoltást adnak be egy lánynak a szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában 2013. február 11-én. A szolnoki önkormányzat 2008-ban indította el komplex méhnyakrák-megelőző programját, amelyet a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás biztosításáról szóló önkormányzati rendeletében rögzített. A tárgyévben 13. életévüket betöltött, vagy betöltő leánygyermekek alanyi jogon, szülői hozzájárulás alapján részesülhetnek térítésmentesen a védőoltásban.
Nyitókép: Mészáros János

Hiánycikk lett egy életmentő injekció

Hiánycikk a patikákban az az életmentő injekció, amit a méhcsípésre allergiások adhatnak be maguknak, ha csípés után rosszul lesznek - tudósít az RTL Klub.

A méhcsípés-allergia sokszor életveszélyes tüneteket okoz, legutóbb másfél hete egy tiszalúci férfi halt meg, miután négy méh megcsípte.

A csatorna országszerte több patikát megkeresett, a legtöbb helyen azt mondták, hogy nincs és nem is tudnak rendelni, ugyanis nagyon limitált számban érkezik az injekció Magyarországon, alig pár darab havonta, ezért sokan várnak rá. A patikusok azért sem halmoznak fel belőle készleteket, mert az injekciónak egy év alatt lejár a szavatossága. Egy injekció egyébként közel 15 ezer forintba kerül, támogatás csak egyedi méltányossági kérelem alapján adható rá.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél azt válaszolták, hogy hamarosan elérhető lesz az injekció gyerekeknek készült változata, amelyből felnőtteknek azonban kettőt kell beadnia, és ennek az injekciónak is 15 ezer forintba kerül darabja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×