eur:
393.07
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Egyre népszerűbb az önkéntes munka - lapszemle

A Népszava a 2-es metró összekötése a gödöllői HÉV összekötéséről ír, míg a Magyar Idők a közigazgatási bíróságokkal foglalkozik.

A Magyar Idők a Fővárosi Törvényszék közigazgatási ügyszakos csoportvezető bírájával készített interjút, aki szerint nem ördögtől való, hogy kívülről érkezzenek pályázók a közigazgatási bíróságokra. Remes Gábor úgy fogalmazott: fontos a ma működő közigazgatási ítélkezésben rejlő értékek megőrzése is.

A Népszava arról ír, hogy bár csak évtizedes távlatban valósulhat meg a 2-es metró összekötése a gödöllői HÉV-vel, és egy rákoskeresztúri szárnyvonal kiépítése, a két érintett budapesti kerület vezetése eltérően ítéli meg a beruházást. Kőbánya vezetése erősen bírálja a tervezetet, mert az szerintük ketté vágná a kerületet és környezetvédelmi területet is érintene. Eközben a 17. kerület polgármestere azt mondja: nem tud arról, hogy Kőbánya ne támogatná az elképzelést.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: Magyarországon ma valamivel több, mint tizenegyezren vállalnak rendszeresen önkéntes munkát. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból kiderül, hogy a legnépszerűbb ágazatok, amelyben az önkéntesek tevékenykednek, a közigazgatás, az oktatás, valamint a szolgáltatóipar. Ezt követi a humán egészségügyi, szociális ellátás. A lap által megkérdezett szakértők arról eltérően vélekednek, hogy kell-e motiválni az embereket, hogy több önkéntes munkát végezzenek.

A Portfolio arról ír, hogy öt magyar cég egyenként 50 ezer eurós támogatást nyert el egy EU-s kkv-támogatási program első szakaszában, amellyel az Európai Bizottság a kiválasztott cégek üzleti terveinek kidolgozásában kíván segítséget nyújtani. Összesen 2149 pályázat érkezett, amelyből 242-nek ítéltek oda támogatást.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: tovább drágultak a balatoni ingatlanok, a fejlesztések pedig átrajzolják a tó körüli ingatlanpiacot is. A legtöbb építkezés Somogy megyében van, a legdrágább mégis a Veszprém megyéhez tartozó balatoni terület. Van, ahol 2015-höz képest másfélszeresére nőtt egy-egy ingatlan értéke.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint akár önerő, fedezet és milliók egyösszegű kifizetése nélkül is hozzá lehet jutni új autóhoz ma Magyarországon. A gazdasági portál összehasonlítást készített a különböző finanszírozási módok előnyeiről és hátrányairól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×