eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Molnár Gyula évi 60 milliós szerződéssel támogatta volna a liberálisokat

Molnár Gyula évi 60 milliós támogatásról kötött szerződést a Liberálisokkal a választás előtt, ám az MSZP elnöksége nem tudott a megállapodásról. Bősz Anett liberális képviselő arra való hivatkozással lépett ki a Párbeszéd parlamenti frakciójából, hogy az elmúlt másfél hétben azt tapasztalták, partnereik nem teljesítik az előzőleg szóban, illetve írásban vállalt kötelezettségeiket.

A Zoom tette közzé, hogy Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke arról szerződött saját hatáskörben Fodor Gáborékkal, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

Sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is elismerte, hogy létezik ilyen megállapodás pártja és a Magyar Liberális Párt között. Hozzátette: saját dokumentumtárukban a megállapodást nem találták, azt Fodor adta át nekik, és valóban pénzügyi kötelezettséget ró – vagy rótt volna – az MSZP-re. Ám ilyen döntést sem az MSZP elnöksége, sem a választmánya nem hozott, és az elnök sem rendelkezett felhatalmazással a megkötésére Tóth szerint.

A Liberálisok viszont cáfolják azt az értelmezést, hogy titkos alku köttetett volna Molnár és Fodor között, ennek igazolására pedig el is küldték nekünk a megállapodást. Amelyen eleve három aláírás szerepel: Molnár Gyula MSZP-elnöké, Karácsony Gergelyé, aki a Párbeszéd társelnöke és a szövetség miniszterelnök-jelöltje volt, és Fodor Gáboré, a Liberálisok első emberéé - írja a 24.hu.

Molnár és Karácsony e szerint tényleg arról állapodott meg a közös listáról lehagyott Fodorral, hogy bár a Liberálisok hivatalosan nem indulnak a választáson (az ő beemelésükkel ugyanis 15 százalékra emelkedett volna a parlamenti küszöb), a másik két pártra jutó költségvetési támogatásból részesedhetnek. A közös listán a 15. helyet végül Bősz Anett kapta meg a Liberálisoktól, aki pénteken bejelentette: kilép a nagy nehézségek árán, az MSZP-s Burány Sándor beemelésével összehozott Párbeszéd-frakcióból, ami így jó eséllyel megszűnik.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×