eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Orbán Viktor miniszterelnököt (j) megtapsolja a Fidesz-KDNP-frakció az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Orbán Viktor bemutatja minisztereit az Országgyűlésben

Pénteken esküt tesznek az Országgyűlés előtt az új miniszterek, és megalakul a negyedik Orbán-kormány.

A délelőtt kezdődő, egyórásra tervezett ülésen először ismertetik Áder János köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről, majd Orbán Viktor szólal fel, bemutatja minisztereit, akik eztán esküt tesznek az Országgyűlés előtt.

Múlt héten, amikor Orbán Viktort ismét kormányfővé választotta a Ház és a politikus 12 éves tervet hirdetett, következő kormányáról így fogalmazott: kormányom a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz.

Egy nappal később, a kormány struktúrájáról tartott vitában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter-jelölt ezt mondta:

A kormány céljai változatlanok, szeretnénk megőrizni a keresztyén kultúrát, megvédeni az országot, megteremteni a teljes foglalkoztatottságot és támogatni a gyermeket nevelő családokat. Ezekhez a fő és általános célokhoz igazodik az a struktúra, amivel az Európai Unió legkevesebb minisztériumából álló kormány jön létre, összesen 10 minisztérium lesz Magyarországon.

A 10 minisztérium: az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Miniszterelnökség és a Pénzügyminisztérium.

E tárcák vezetői mellett három tárca nélküli miniszter vesz részt a kormány munkájában, a nemzeti vagyon kezeléséért-, a paksi bővítésért-, valamint a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter.

Az Országgyűlés pénteki ülésén mindemellett esküt tesz a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, aki az ózdi polgármestersége miatt lemondott Janiczak Dávid helyét veszi át pártja képviselőcsoportjában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×