eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A képviselők a Himnuszt éneklik az Országgyűlés alakuló ülésének kezdetén 2018. május 8-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Ezért voksoltak a Fideszre a szavazóik

Nem a migránskampány miatt szerzett a Fidesz kétharmados többséget az áprilisi választáson – mondta az InfoRádiónak Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője.

A nem Fideszre szavazók körében népszerű feltételezés, hogy a kormánypártok migránsellenes kampánya fontos tényezője volt a kétharmados győzelemnek – mondta az InfoRádiónak Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője. Az intézet által megkérdezett Fidesz-szavazók válaszaiből négy fő ok rajzolódik ki: az érdekek, a menekültkampány, az értékek és Orbán Viktor személye számított.

A Fidesz szavazói legnagyobb arányban azt mondták, hogy az Orbán-kormányok alatt „nekik sokkal jobb volt, többet kaptak egzisztenciálisan”.

A migránskampány a falvakban valóban meghatározó volt, de Budapesten csupán a negyedik volt a sorban

– árulta el Závecz Tibor.

Körülbelül 800 ezren vannak azok, akik bár kormányváltást akarnak, mégsem mentek el szavazni, ez a választókorú népesség 10 százaléka. „Az érveik között ott volt elsődlegesen az, hogy nem fogott össze az ellenzék” – mondta az elemző. „Majdnem ugyanilyen fontosságot tulajdonítottak annak, hogy van bizalomhiány bennük a pártokkal szemben, ellenzéki és kormánypárttal egyaránt” – tette hozzá. Sokak pedig úgy gondolták, úgyis a Fidesz fog nyerni, így nem fontos a választás. Ráadásul jelentős részük nem tartotta kormányképesnek az ellenzéket, és nem érzékelte a baloldali megújulást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×