eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Elpusztult a Kecskeméti Vadaskert szurikátája

Hétfőn a Kecskeméti Vadaskertben egy fiú a tiltás ellenére benyúlt a vemhes Zarához, aki ösztönösen beleharapott a fiú kezébe. A kisfiú valószínűleg a rémülettől földhöz csapta a szurikátát.

Zara és utódai azonnal elpusztultak – írja a Baon.hu. „Nem tudom, hogy minek tudható be a tragédia, a szabályok semmibevételének, a nekem mindent lehet viselkedésnek, a kivagyiságnak, nem tudom” – fűzte hozzá az intézmény igazgatója.

A szurikáta „másfél évvel ezelőtt lett médiasztár, mikor idekerült hozzánk. Sürgés-forgásával, kíváncsiságával, bújásával kivétel nélkül mindenki szívébe belopta magát. Fél éven keresztül, amíg nem készült el az új kifutója, minden nap az irodámban töltötte a nappalokat, az éjszakákat pedig otthon a házunkban” – emlékezett vissza Tokovics Tamás.

Zara másfél évvel ezelőtti érkezése után hamarosan párt is kapott, Zorrót, akitől született már utódja. Mostani vemhességénél már tudták, hogy ilyenkor megváltozik a viselkedése, ezért a Vadaskert dolgozói figyelmeztető táblákat helyeztek el, hogy ne nyúljanak be az állathoz, mert harap. „Egy fiú a többszörös figyelmeztetés ellenére benyúlt, és Zara védelmezve jelenlegi és leendő családját beleharapott a gyerek kezébe, aki a fájdalomtól vagy a rémülettől földhöz csapta a kis szurikátánkat” – fogalmazott az igazgató, aki arra kér mindenkit, ne keressenek bűnbakot a történtek után.

Tokovics Tamás az InfoRádiónak azt mondta, egyre gyakrabban fordul elő, hogy a látogatók figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetőtáblákat. „Mikor erre felhívjuk a figyelmüket, akkor saját hibáikat ránk próbálják testálni” – tette hozzá. „Most már azt kell mondanunk, hogy nem az embereket kell védenünk az állatoktól itt az állatkertben, hanem inkább fordítva” – fogalmazott a vadaspark igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×