eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Jégeső és szélvihar jöhet - itt a riasztás

Csütörtök délután és az esti órákban alacsony valószínűséggel elsősorban a Dunántúl keleti felében akár egy-egy intenzív vagy heves zivatar is kialakulhat, jégesővel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat .

Zivatarokra nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon az esti, késő esti óráktól számíthatunk, egy-egy heves zivatar kialakulására is van esély. A zivatarok vagy zivatar zóna környezetében viharos (> 60-80 km/h) szél, néhol nagyobb méretű jég (jégátmérő > 1, 2 cm) és lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (> 15-20 mm) valószínű.

A zivatarrendszer fokozatosan északkeletre helyeződik, az éjféli órákat követően a középső országrészben, a hajnali, reggeli órákban az északkeleti területeken valószínű előfordulása, helyenként 55-65 km/h széllökés kíséretében. Északkeleten a délelőtti órákban kialakulhatnak még zivatarok, a déli, kora délutáni órákban egy-egy heves (> 90 km/h feletti széllökés, > 2 cm jégátmérő) zivatarra is van esély.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×