eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

Orbán Viktor Facebook-videóban beszélt a migráció veszélyéről

Ha nem lenne a kerítés a déli határon, több tízezer migráns érkezne évente Magyarországra - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután pénteken a magyar-szerb határnál található Tompán járt.

A Facebook-oldalára feltöltött videón a kormányfő emlékeztetett arra, hogy 2015-ben "milyen áradat zúdult be a föltartóztatás és megállítás minden esélye nélkül Magyarországra". "Rossz érzés volt, hogy kiszolgáltatottnak éreztük a hazánkat, de aztán megépítettük a kerítést, ezt ma megnéztem, saját szememmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné" - jelentette ki, hozzátéve: a kerítés képes arra, hogy fizikai erőszak nélkül is megvédje Magyarországot.

Orbán Viktor elmondta: meghallgatta a rendőri vezetőket, beszélt a szolgálatot teljesítő rendőrökkel is a határon. Az ő adataik szerint 2017-ben, ha nem lett volna a kerítés, akkor több mint 44 ezer ember lépett volna illegálisan Magyarország és Európa területére.

Ez a kerítés nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát védi - emelte ki. "Mi építettük, mi fizettük, elvárjuk, hogy az EU fizesse meg ennek az árát, legalább olyan mértékben, mint amilyen mértékben őket is védi" - közölte.

A kormányfő elmondta: jó érzésekkel megy vissza Budapestre, úgy látja, hogy a határon rend van, nemcsak a fizikai akadály működik, hanem kiválóan kiképzett, felkészített és kötelességtudó rendőrök és katonák teljesítenek ott szolgálatot.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×