eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Tarlós István is megszólalt a Göncz Árpád metróállomás ügyében

Tarlós István is megszólalt a Göncz Árpád metróállomás ügyében

A Fővárosi Közgyűlés tárgyalni fog és dönt a 3-as metró felújított állomásainak nevéről.

Tarlós István szerint túlzás lenne, ha a XIII. kerületi városközpont után az Árpád híd megállót is a néhai államfőről neveznék el. A főpolgármester a Magyar Idők cikke szerint azt mondta, a közgyűlés dönt majd az ügyben.

– Végleges megállapodás a XIII. kerület egy részének Göncz Árpád-városközpontra való átnevezéséről van; ami a metrómegállót illeti, arról még nem született döntés – jelentette ki a Magyar Időknek Tarlós István. Budapest főpolgármestere szerint túlzás lenne, ha az Árpád híd metrómegállót is a néhai köztársasági elnökről neveznék el.

Szavai szerint a városrész nevének megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád-városközpont elnevezést pedig a közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnökének. A város vezetője azt hangsúlyozta, hogy a volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot állítottak. – A megállók elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés mindenképpen tárgyalni fog – jelentette ki a főpolgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×