eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Orbán Viktor fontos felkérést kapott

Orbán Viktor fontos felkérést kapott

Nem válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a diáktüntetők követeléseire a megadott határidőig, ezért a szervezők nyilvános vitára hívják ki a miniszterelnököt. Ha Orbán Viktor nem fogadja el a felkérést, akkor újabb demonstrációt rendeznek.

Februárban és nyilvánosan akarnak vitázni a Független Diákparlament képviselői Orbán Viktor miniszterelnökkel - mondta az InfoRádiónak Gyetvai Viktor, a diáktüntetések egyik szervezője.

"Az elmúlt időszakban nem nagyon volt példa arra, hogy a miniszterelnök úr kiállt nyilvános vitára. Azt gondoljuk, hogy fiatal demokrataként a fiatalok hangját remélhetőleg meghallja, és úgy, mint aki annak idején részt vett a rendszerváltásban, segítsen nekünk az oktatási rendszerváltásban, mert ez egy közös nemzeti ügy. Ha a kormányfő tényleg azt szeretné, hogy a magyarok megfelelően tanulhassanak, az oktatásban olyan munkaerőt képezzenek, amely megállja a helyét a munkaerőpiacon, akkor elfogadja ezt a meghívást" - mondta Gyetvai Viktor.

De ha mégsem, akkor újra tüntetni fognak - tette hozzá. A diákok határideje február 7., vagyis ha Orbán Viktor addig nem vállalkozik a nyilvános vitára, akkor február 23-án nagyszabású demonstrációt tartanak Budapesten. Ide várnak minden olyan, felelősen gondolkodó magyar állampolgárt, aki szeretne tenni az oktatás ügyéért, hogy "egy fejlettebb, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerben tanulhassunk, ahol meghallgatják a tanárok és a diákok véleményét is".

Ez nem egy kormányellenes tüntetés, hanem alapvetően az oktatási rendszer fejlesztéséért szervezett tüntetés

- szögezte le Gyetvai Viktor. "Nem szeretnénk ezen változtatni. Azt szeretnénk, hogy a kormány valljon színt: érdekelt-e abban, hogy a diákok sokkal jobb körülmények között és normális oktatásban tanulhassanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban azt mondta, hogy a tüntetések szervezői politikai célokra használják fel a diákokat és a tanárokat.

A miniszterelnök egyelőre nem reagált a kihívásra.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×