eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Gulyás Gergely: Soros György a Fidesz 2018-as kampányában is jelen lesz

Soros György a Fidesz 2018-as kampányában is jelen lesz - mondta a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az atv.hu-n vasárnap közzétett interjúban, hangsúlyozva: az üzletember szimbolikus alakja a bevándorlást támogató politikának és lobbitevékenységet fejt ki Magyarország ellen.

Gulyás Gergely ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a kormány mondanivalóját bevándorlásügyben nem a gyűlölet irányítja, hanem a józan ész.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban arról beszélt, 2017 a Soros-szervezetek kiszorításának éve lesz, megjegyezte: ez hosszabb küzdelem, amely még nem fejeződött be, de "időarányosan jól állunk".

A frakcióvezető szerint az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a Jobbikra kiszabott bírsága "nem a Fideszre tartozó ügy". Az ÁSZ-nak a jogszabályok alapján kell eljárnia, és azt, hogy valóban nincs is tekintettel a politikai helyzetre, bizonyítja az ügy időzítése, ami a Jobbiknak használ, a Fidesznek pedig árt - tette hozzá, megjegyezve, "a Jobbik az áldozat szerepében tud tetszelegni".

Hangsúlyozta, hogy a választáson indulás joga nem függ össze az ÁSZ-bírsággal. Arra a kérdésre pedig, hogy a kormányoldalról érkezett-e "telefon" Domokos Lászlóhoz - az ÁSZ elnökéhez - vagy az ÁSZ-hoz, Gulyás Gergely úgy reagált: "a mi részünkről ilyen igény soha nem fogalmazódott meg".

Véleménye szerint nem valószínű, hogy a 2018-as parlamenti választáson a Fidesz túlszárnyalja a 2010-ben elért 53 százalékot. A cél az, hogy a Fidesz és a KDNP pártszövetsége tudjon kormányt alakítani, ehhez pedig száz mandátumra van szükség - mondta.

Arra a felvetésre, hogy a német-magyar kapcsolatok szívélyesebbé válnak-e, ha tavasszal ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, Gulyás Gergely úgy reagált: a politikai kapcsolatok a Keresztényszociális Unióval (CSU) kiválóak, a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) jók, kiegyensúlyozottak.

"Ha nem is mindenki ért bennünket, mégis nagyon sok barátunk van Németországban. Tehát a politikai kapcsolataink összehasonlíthatatlanul jobbak, mint a sajtóban való megjelenésünk Németországban" - jelentette ki a politikus.

"A német sajtó 70-80 százaléka egyértelműen baloldali vagy zöld szimpatizáns. Őszinte és leplezetlen gyűlölettel tekintenek mindazon értékekre, amelyeket a magyar kormány képvisel, a keresztény gyökerek fontosságára, a valódi konzervatív politikára, a hagyományos családmodell megbecsülésére és védelmére, a nemzetállamok Európájára. (...) A német sajtó nem olyan sokszínű, mint a magyar, ez a szomorú helyzet" - vélekedett a fideszes politikus.

Arra a kérdésre, hogy frakcióvezető szeretne-e maradni Fidesz-győzelem után is, Gulyás Gergely úgy válaszolt: "semmilyen politikai tisztségre vonatkozó ambícióm nincs".

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×