eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Medián: jelzés érkezett az elégedetlenségről

Medián: jelzés érkezett az elégedetlenségről

Befagyott a pártok támogatottsága az elmúlt hónapban - derült ki a Medián a legutóbbi közvélemény-kutatásából. Hann Endre ügyvezető igazgató az InfoRádióban hozzátette, csak az ellenzéki pártok elutasítottsága nőtt.

Rendkívüli, ami októberben és novemberben történt – jelentette ki Hann Endre

„Jóformán semmi.

Egy hónap alatt maximum egy százalékpontnyi változás történt, ami a statisztika törvényszerűségei alapján nem lehet változásnak nevezni. A Fidesz népszerűsége csökkent a teljes népesség körében egy százalékponttal. Teljesen befagyott a helyzet:

  • a Fidesz 39,
  • a Jobbik 11,
  • az MSZP 7,
  • a DK 5,
  • az LMP 4 százalékon áll,

az összes többi párt egyszázalékos.”

Hann Endre az okokról szólva kifejtette, sok találgatás van arról, hogy kinek mi használ és mi árt. A Medián ügyvezető igazgatója érdekesnek nevezte, hogy úgy tűnik, az erőtényezők kioltják egymást. Hozzátette, hogy ugyanakkor a szavazási szándék négy százalékponttal 56 százalékra nőtt az előző hónaphoz képest. Hann Endre hangsúlyozta, a közhangulatot legjobban kifejező mutató, az ellenzéki pártok elutasítottsága azonban jelentősen nőtt.

„Ennek nincs közvetlen előrejelzési értéke a választásokra, hiszen egy párt határozott támogatói körén túl majdnem mindegy, hányan utasítják el. Azt kérdeztük, melyik pártokra biztosan nem szavaznának. Egyedül a Fidesz elutasítottsága maradt változatlan, az ellenzéki pártoké egyenként és együtt is 3-4-5 százalékkal nőtt.”

A választók tehát finoman kifejezték, elégedetlenek az ellenzék teljesítményével – tette hozzá a közvélemény-kutató cég ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×