eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72132.3
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Karácsony Gergely: nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje

Karácsony Gergely: nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje

Cáfolta a csütörtök napközben megjelent híreket a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje és nem vettem részt olyan tárgyaláson, amelynek az volt az elsődleges célja, hogy közös kormányfő-jelöltje legyen az ellenzéki összefogásnak – mondta Karácsony Gergely az Egyenes Beszédben. Napközben arról jelentek meg hírek, hogy Karácsony megegyezett Molnár Gyula MSZP-elnökkel a választási együttműködésről és a miniszterelnök-jelölti posztról.

A politikus azt mondta, ha közös jelölt lenne, akkor azt nyilván az MSZP jelentené be.

  • Kiderült tehát, hogy Karácsony Gergely már nem az Együtt és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, csak a Párbeszédé,
  • illetve ha lenne közös ellenzéki lista, annak a vezetését is elvállalná.

Beszélt még arról, hogy közös listát, jelölteket, programot akar, ahogy annak idején Botka László is. Arra a kérdésre, hogy kikkel, hiszen több párt hallani sem akar erről, azt válaszolta, hogy reméli, a pártok meggondolják magukat. A 24. órában van az ellenzék, "ha mi nem tudunk egymásra igent mondani, a választópolgárok sem fognak tudni" - mondta Karácsony Gergely.

Miután lement az adás, az Együtt közleményben reagált: "Az Együtt meggyőződése, hogy a Fidesz hatalma 2018-ban megtörhető. Ehhez együttműködésre és megújulásra egyszerre van szükség. Az elengedhetetlen megújulás elősegítése érdekében az Együtt nem kíván közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet állítani a Magyar Szocialista Párttal."

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×