eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Megtalálta arcát az MSZP

Megtalálta arcát az MSZP

Az MSZP december 9-én mutatja be Tegyünk igazságot című programját a választóknak. A szocialista párt közleményében azt írta: a program középpontjában az igazságos ország megteremtése áll, szemben a Fidesz által épített "szegényellenes, az országot kifosztó" politikával.

Közölték: az MSZP a jövő év elején tartja kongresszusát, amelyen szándékai szerint bemutatja a demokratikus ellenzéki pártok közös ajánlatát Magyarországnak.

Úgy fogalmaztak, az MSZP szerint mindenkire szükség van, aki Magyarországért akar tenni, aki hisz a demokráciában, az európai Magyarországban és hajlandó azért dolgozni, hogy több millió magyar jobban éljen a jövőben, mint ma.

Kitértek arra is: Molnár Gyula pártelnök javaslatára az országos elnökség Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának "arca".

Pénteken az MSZP küldöttsége újabb tárgyalási fordulón vett részt a Demokratikus Koalícióval (DK). Ezen

a tárgyaláson az MSZP bemutatta javaslatát az ellenzéki együttműködésre.

Az MSZP továbbra is közös ellenzéki listát, közös miniszterelnök-jelöltet és közös képviselőjelölteket szeretne, ugyanis szerintük matematikailag így van legnagyobb esély a kormányváltásra - a koordinált indulás 27 körzet "feladását" jelentené.

Az MSZP országos választási bizottsága augusztus 17-én kérte fel Tóth József XIII. kerületi polgármestert, a budapesti jelöltállítás koordinátorát, hogy Kunhalmi Ágnessel együttműködve készítsen listát a tizennyolc budapesti egyéni választási körzet legesélyesebb, a demokratikus oldal szavazatmaximálására képes országgyűlési képviselőjelöltjéről, valamint kezdjék el a választási Budapest-program kidolgozását.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×