eur:
403.6
usd:
354.2
bux:
96520.82
2025. június 8. vasárnap Medárd
Maradt még pénzünk Fekete Péntek után?

Maradt még pénzünk Fekete Péntek után?

100 milliárdos nagyságrendű pénzköltésre számítanak a kereskedő az adventi időszakban. Idén a legnagyobb vásárlói roham 16-án és 17-én várható, mivel aranyvasárnap 24-ére esik, amikor az üzletek csak 14 óráig lesznek nyitva.

Bár az ünnepi költekezés hagyományosan decemberben a legjelentősebb, idén a Fekete Péntek akciói alaposan megmozgatták a vásárlókat és az üzleteket – mondta az InfoRádiónak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke. Egy-egy üzletnek és webáruháznak több forgalmat generált a novemberi kedvezményes nap, mint az aranyhétvége.

Idén az átlagkereset bővülése 10 százalék felett volt, így a kereskedők okkal bíznak abban, hogy legalább 3-4 százalékkal növekszik a decemberi költekezés az előző évhez képest. A szakértő szerint 100 milliárd forintos nagyságrendű pénzköltéssel lehet számolni. Mivel szenteste idén vasárnapra esik, így

a legnagyobb költekezés 16-án és 17-én várható.

Az ünnepeket megelőző időszakban az üzletek többsége általában – hétköznap és hétvégén egyaránt – meghosszabbítja a nyitva tartási idejét. Sok esetben még azok a boltok, melyek egyébként vasárnap nem nyitnak ki, arany-, ezüst- és bronzhétvégén a hét utolsó napján is várják a vásárlókat. December 24-én azonban csak 14 óráig lehetnek nyitva a kereskedések – figyelmeztetett a szövetség elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Íme az összes hiba, amit a légkondival elkövethetünk

Íme az összes hiba, amit a légkondival elkövethetünk

Első használat előtt mindenképpen takarítsák ki és fertőtlenítsék a légkondicionáló berendezéseket, különben súlyos fertőzéseket kockáztatnak - figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ levegőhigiénés szakértője. Szigeti Tamás az InfoRádióban elmondta: a klimatizált helyiségben csak 8-10 Celsius fokkal legyen hűvösebb, mint odakint, és ne felejtsünk el szellőztetni.

Kézműves pékek az Arénában: liszt, víz, só – és minden, ami a jó kenyérhez még kell

A kézműves pékek ma már nemcsak kenyeret sütnek, hanem élelmiszer-kultúrát is teremtenek: a jó kenyér náluk nem csupán három összetevőből áll, hanem sok év tapasztalat, tudatos alapanyag-választás és szenvedély is kell hozzá – erről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Fülöp Ádám, a Pipacs Pékség alapító tulajdonosa és Fekete Gergő, az Artizán Pékség tulajdonosa, a Kézműves Kenyér Társaság alelnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.10. kedd, 18:00
Sós Endre
a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×