eur:
394.65
usd:
364.56
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Debrecenben már e-jegyeznek - hetilapszemle

A Figyelőnek Kubatov Gábor adott interjút, a Heti Válasz a német radikális AfD frakcióvezetőjével készített riportot. A HVG összeállításából kiderül: Debrecenben már működik az e-jegy-rendszer, ami Budapesten még várat magára.

A Figyelő Kubatov Gáborral, a Fidesz alelnökével készített interjút, aki szerint a legjobb kampány az elmúlt hét év kormányzati teljesítménye, ami persze nem volt hibátlan, de még mindig összehasonlíthatatlanul jobb, mint az előző kormányoké. Kubatov Gábor szerint ezt támasztják alá a gazdasági adatok, a megduplázott minimálbér és a munkanélküliségi ráta is. A Fidesz alelnöke úgy gondolja, hogy Magyarországon azért támogatja a lakosság nagyjából 70 százaléka az uniós tagságot, mert az emberek elmondhatják a véleményüket, míg ahol nem mondhatják ki az emberek a véleményüket a brüsszeli döntésekről, ott az unió támogatottsága visszaesik és brexitek születhetnek – fogalmazott Kubatov Gábor.

A Heti Válasz a német parlament harmadik legnagyobb pártja, az AfD frakcióvezetőjével készített interjút. Alexander Gauland szerint migránsügyben a Nyugat a saját jóhiszeműségének áldozata lett. A politikus pártja a nulla befogadás híve, mert véleménye szerint az integráció sehol sem működött. Gauland úgy fogalmaz: párhuzamos társadalmak alakultak ki a nyugatnémet nagyvárosokban, a második nemzedék sem beszél németül. A radikális AfD frakcióvezetője azt mondja: ha egy ország vezetői szinte meghívót osztogatnak, ne akarják a vendégeiket másra tukmálni, a befogadásukról és ellátásukról is nekik kell gondoskodni. 

A HVG összeállításából kiderül: kivették a 3-as metrót az elektronikus jegyrendszer első köréből, a fejlesztés pedig egyre tovább húzódik. Az e-jegy bevezetésétől a főváros évi 5 milliárd forint többletbevételt vár, amit a bliccelés visszaszorításával és a rugalmasabb tarifaszabályokkal érnének el. Az időalapú jegyért a lap szerint a jelenlegi 350 forintos vonaljegy nagyjából másfélszeresét kell majd kifizetni. Amit Budapesten eddig nem sikerült megvalósítani, Debrecenben már működik: az utazók bérletként használhatják az elektronikus személyi, illetve diákigazolványukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×