eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jön a hajléktalanok krízisidőszaka

Jön a hajléktalanok krízisidőszaka

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat akár 500 férőhellyel is várja a hajléktalanokat a téli krízisidőszakban. A szervezet jelezte, hogy hetven-nyolcvan százalékos kihasználtsággal működnek a szervezet fővárosi hajléktalanszállói, a létszám október közepe óta fokozatosan emelkedik.

A téli krízisidőszakban több mint 500 menedékhellyel várja a Máltai Szeretetszolgálat a hajléktalanokat – közölte az InfoRádióval Morvai Emília, a szervezet közép-magyarországi régióvezetője. A idő lehűlésével növekszik a szállást nyújtó intézmények napi forgalma.

„Senkinek nem kell utcán azért maradnia, mert ne lenne egy fűtött hely”

– hangsúlyozta.

A Máltai Szeretetszolgálat Budapesten az átlag napokon 400 férőhellyel rendelkezik, ezt a téli időszakban úgynevezett krízisférőhelyekkel tudják még növelni, amely akár 150-nel több hajléktalan befogadására teszi alkalmassá a szállásokat.

Morvai Emília a szervezet új kísérleti programjáról is beszélt, amelyet a Blaha Lujza téri, a Deák Ferenc téri és a Kálvin téri aluljáróban indítanak. Az itt tartózkodó hajléktalanok számára szeretnének jobb alternatívával szolgálni. A másodlagos cél, hogy a területen dolgozó szereplők próbáljanak meg együtt dolgozni: fontos látni, hogy kinek mi a feladata, meddig tart a hatásköre, ki milyen eredményt várhat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat eközben közölte, a szervezet szállói 70-80 százalékos kihasználtsággal működnek, a létszám október közepe óta fokozatosan emelkedik. A hajléktalanokat hat nappali melegedőben, és három éjjeli menedékhelyen várja a szervezet, amelynek intézményei a téli időszakban nyíló ideiglenes szállásokkal együtt akár 500 embert is képesek befogadni éjszakánként. Hangsúlyozták, a téli krízisidőszakban az ellátás elsődleges célja, hogy senki ne hűljön ki az utcákon. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×