eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Erre figyeljen, ha gyertyát gyújt!

Erre figyeljen, ha gyertyát gyújt!

November elején, mindenszentek idején évről évre előfordulnak temető- vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okozott - mondta az InfoRádióban Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mindenszentek idején, november első napjaiban gyakoriak a temető-, illetve azok a lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okoz, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a temetőben a gyertyákat mécsestartóban gyújtsuk meg, távozás előtt aztán oltsuk is el.

„A száraz avar ilyenkor nagyon könnyen meggyulladhat.”

Otthoni gyertyagyújtás előtt minden gyúlékony anyagot távolítsunk el a közelből – mondta Mukics Dániel, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a már itthon is divatos töklámpásra is figyeljünk oda, mert meggyulladva balesetet okozhat.

„A bajhoz elég egy magára hagyott vagy a függönyt meggyújtó gyertya.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×